WATER & RECYCLING

Maak gebruik van voorspellende analytische-oplossingen voor water en recycling.

OPLOSSINGEN VOOR DE AFVALWATERINDUSTRIE

Een voor IoT geschikte slimme watersensoren kunnen de kwaliteit, druk en temperatuur van water volgen. Een sensoroplossing kan namelijk de vloeistofstroom meten en kan door een waterbedrijf worden gebruikt om de stroom door de hele zuiveringsinstallatie te volgen. Dit kan ook een handig hulpmiddel zijn om te integreren met een EAM/CMMS systeem, zodat u alle data voor de installatie in één eenvoudige oplossing kunt volgen. Ingenieurs hebben vervolgens toegang tot deze data, kunnen de data interpreteren en suggesties doen en deze naar de facility manager sturen voor verdere evaluatie.

  • IoT kan ook een rol spelen bij lekdetectie en een onmiddellijke waarschuwing sturen naar een gebruiksvriendelijke dashboard. Deze meldingen zijn direct, in tegenstelling tot een technicus die met de hand of te voet moet controleren, dat uren kan duren voordat een probleem wordt gedecteerd. Nu kan de technicus het probleem sneller aanpakken, een oplossing vinden en doorgaan naar de volgende taak.
  • Een ander enorm voordeel voor IoT bij het beheer van afvalwater is de detectie van resterende chemicaliën na behandeling. Dit kan worden gebruikt om de effectiviteit van het geselecteerde behandelingsproces te berekenen en ervoor te zorgen dat de afgifte van chemicaliën binnen de toelaatbare grenzen blijft.
  • Dit type sensor kan ook de verspreiding van legionella door een faciliteit helpen detecteren en verminderen. Legionella wordt verspreid door mist, zoals van airconditioningunits in gebouwen en kan zeer gevaarlijk zijn voor werknemers. IoT heeft vele voordelen en kan de productiviteit van het personeel verhogen, het risico op letsel verminderen en onnodige kosten voor facility management verminderen.

Hoe een EAM / CMMS systeem gecombineerd met de voordelen van IoT-software de afvalwaterindustrie kan helpen:

  • De onderhoudsactiviteiten en de kosten volgen voor de apparatuur die onderhoud nodig heeft.
  • De levenscyclus van het watersysteem volgen, zodat personeel zich in de toekomst kan voorbereiden op onderhoud om niet alleen activa, maar ook consumenten te beschermen.
  • Onnodige kosten verminderen die op een reactieve manier worden besteed in plaats van een preventieve of proactieve aanpak.