GEBOUWEN

Gebruik data om de manier waarop mensen werken, spelen en leven te verbeteren.

SLIMMERE EN DUURZAME GEBOUWEN

De industriële AI-software van QwantumData, verzamelt installatie-data van kritieke activa in gebouwen en gebruikt data science-modellen om bruikbare inzichten te leveren. Krijg één enkel beeld van alle systemen, over alle gebouwen. Dit zorgt voor waardevolle resultaten die belangrijk zijn voor de organisatie.

IOT OPLOSSINGEN VOOR GEBOUWEN

  • Beheer energie beter in al uw faciliteiten. Gebruik data van koel- en ventilatiesystemen, ketels, boilers, pompen en luchtbehandelingsunits om de prestaties van het gebouw en het energieverbruik tijdens piekuren te optimaliseren en verminder hierdoor de uitgaven.
  • Krijg gedetailleerde inzichten in elk bedrijfsmiddel in al uw faciliteiten. Verminder ongeplande downtime met realtime inzicht in de gezondheid van installaties en verbeter daardoor de beschikbaarheid van kritieke activa in gebouwen. Op deze manier wordt reactief onderhoud omgeschakelt naar proactief onderhoud, wat tijd en geld bespaart.
  • Normaliseer installatie-data om duidelijkheid te krijgen over wat en wanneer er iets moeten worden gerepareerd. Op deze manier worden onderhoudsprogramma's geoptimaliseerd.

SMART BUILDING OPLOSSINGEN

Een smart building zet de mens centraal. Door de inzet van sensortechnologie wordt data verzameld door de faciliteiten, die kan worden gebruikt om betere besluiten te nemen. Hierdoor kan het energiegebruik, de indeling van ruimtes en zelfs de ervaringen van medewerkers worden verbetert. Het kan daarbij gaan om verlichting op de werkvloer, de klimaatbeheersing in een kantoorgebouw of om elke andere omstandigheid die een sensor kan meten. Er kan ook een digitale voorstelling van een fysieke omgeving worden gemaakt. Hierdoor kan op basis van data uit de echte praktijk de relatie tussen mensen, plaatsen en apparaten in een model worden gevat.

De mogelijkheden voor faciliteitenbeheer zijn:

  • De tevredenheid en het moreel onder medewerkers en gebruikers verbeteren met behulp van slimme ruimten die de productiviteit en comfort verhogen.
  • De lichten dimmen, thermostaten automatiseren of vergader- en kantoorruimten plannen op basis van de gebruikspatronen van liften.
  • Op elk moment schaalmodellen kunnen samenstellen, die data uit digitale bronnen en uit de fysieke wereld combineren.